Hírek,  Nálunk történt

Szigetközi Aktív Családi nap – mi voltunk a házigazdák

Nagy sikerrel zajlott le az I. Natúrparki Szigetközi Aktív családi nap Kisbodakon, május 21-én, melynek a központjában a Vízi Kultúrház állt. Természetesen a számtalan aktív turisztikai és sport lehetőség, nem fért volna el a Ház kertjében, ezért nem csak a kert, hanem a kisbodaki kikötő környéke, a Kis Utcai Tavak és a kemencék is házigazdái voltak egy-egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőségnek.

Az I. Szigetközi Aktív Családi Majális Kisbodakon a Magyar Natúrpark Szövetség, a Szigetköz Natúrpark és az Aktív Magyarország közös szervezésében került megrendezésre, és mint ilyen egyedülálló kezdeményezés ebben a régióban.

Az egész napos program mentora és ötletgazdája dr. Pető Péter volt, aki a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke és mindezek mellett természetesen a Szigetköz szerelmese, a napot pedig dr. Nagy István Agrárminiszter Úr nyitotta.

Volt lehetőség kipróbálni a vízitúrázást, SUP-ozást, falmászást, volt kerékpártúra és extrém épített kerékpárpálya is.

Természetesen kinyitottuk a Vízi Kultúrházat is! Az épületet és a már elkészült tárlatokat Klemencz Henrik és Timár Gábor mutatta be az érdeklődőknek. Bár “A Szigetköz szava” című tájszótár hivatalosan még nem debütált, a szemfülesebbek már belelapozhattak a nyomdából frissen kikerült példányokba!

Jövőre is várjuk a kezdeményezést!