Egyéb kategória

II. Dudás nap – beszámoló

II. Sós Antal Dudás Nap Kisbodakon – nagyszerű és élvezetes szakmai és családi napon vettünk részt szombaton.

2022 szeptember 3-án tartottuk meg Kisbodakon a II. Sós Antal Dudás napot, mely immárom hagyományteremtő kulturális napja lett Kisbodaknak.

A délelőtt a “szakmázással” telt, hiszen a Virtus Dudazenekar, Takács István tanár úr és több megjelent néző értékes és értékes szakmai információkkal látták el a kisbodaki közösségi ház nagytermében helyet foglalókat. Nem csak beszélgettek, meséltek a dudázásról és a dudákról, hanem gyakorlatban is bemutatták annak működését, felfújását és érintőlegesen a dudakészítésről is volt szó – természetesen ez utóbbi már csak elméletben,

A nap névadója Sós Antal, akiről egy élvezetes videós előadást is láthattunk, korabeli felvételekkel tarkítva. Külön megtiszteltetés, hogy Sós Antal legtöbb szigetközi leszármazottja is a vendégünk volt, a legifjabb Anti bácsi szép unokája volt.

A délelőtti szakmai napot egy közös ebéd zárta, így teli hassal készülhettünk fel a délutáni családi napra, melyet a kisbodaki belső tavaknál, a Kis Utcai Tavakon tartottunk. Ez a program egyébként a hagyományos kisbodaki nyárbúcsú, szalonnasütéssel, térzenével, beszélgetéssel, piknikkel, melyet gyönyörű környezetben, otthonhoz közel tölthetnek el a Kisbodakiak. Ez a program is jól sikerül, kicsik és nagyon is jól érezhették magukat és feltöltődhettek a duda égig érő hangjával.

Csodálatos napot töltöttünk együtt, köszönjük a vendégeinknek, a résztvevőknek, nézőknek, hogy jelenlétükkel emelték az esemény fényét…

Jövőre találkozunk ugyan itt!