Hírek,  Nálunk történt

Insula Magna – Komplex Vízgazdálkodási és Fenntartható Fejlesztési Program

A projekt célja, egy olyan hosszútávú és sokoldalú fejlesztési koncepció kialakítása amely lehetővé teszi a Szigetköz-Csallóköz térségének határokon átívelő, fenntartható és mintaadó területfejlesztési példává válását.

A Kisbodaki Vízi Kultúrház kis konferenciaterme adott helyet a projektben a soron következő workshopnak. A megbeszélés témája “A fenntartható turizmusfejlesztési koncepció előkészítése a Szigetközben tevékenység / Turistaforgalmi monitoring és térpályavizsgálat a Szigetközben” altevékenység feladatainak egyeztetése volt. A győri Széchenyi István Egyetem, a Szigetköz Natúrpark Egyesület, a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és civil szervezetek, a témában érintett vállalkozások a megbeszélést követően a mérőműszerek kihelyezésével kapcsolatos rövid helyszíni terepbejárást tartottak – többi közt a Kisbodaki Vízi Kultúrház kerékpárjaival.

A megbeszélésen hangsúlyoztuk: Kisbodak nem a mennyiségi, inkább a minőségi – leginkább az oktató, ismeretterjesztő célú – turisztikában érdekelt. Elvetjük a mellékág-rendszerben a gépi meghajtású vízi járművek jelenlétét; azokat a Nagy-Duna medre tudja kiszolgálni. Támogatjuk a Szigetköz és a Csallóköz ágrendszerének összenyitását, természetesen a megfelelő műszaki, környezetvédelmi háttér-tanulmányokkal alátámasztva. Szorgalmazzuk az árvízvédelmi töltés EUROVELO-6 kerékpárútként fejlesztését. Ehhez kapcsolódási pontot is kínál Kisbodak.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Notice: WP_Scripts::localize helytelenül került meghívásra. A $l10n paraméter tömb kell, hogy legyen. Amennyiben a szkriptnek egyéb adatot szeretnél átadni, használd a wp_add_inline_script() funkciót. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 5.7.0 verzióban került hozzáadásra.) in /var/www/clients/client1/web187/web/wp-includes/functions.php on line 5313