Hírek,  Szigetköz Jártassági

Szigetköz Jártasság – sokan voltunk vizen

Vízi jártassági képzés családoknak, Kisbodakon – szép nap, sok-sok jó élménnyel…fotók és videók hamarosan Sarusi István fotós közreműködésével..

Közel 50 fő, elsősorban családok és vízitúra iránt érdeklődők vettek részt a Kisbodaki Vízi Kultúrház és a Duna-Régió Vízi-turisztikai Szövetség közös szervezésében megtartott Vízi Jártassági Tanfolyamon, Kisbodakon. A vízi jártasság alapvető kompetenciája kell, hogy legyen a szigetközi embernek (is), a Vízi Kultúrház célja pedig az, hogy minden szigetközi ismerje és tudja járni, érteni és “élvezni” azt a gyönyörű kistájat, ahol él. Az egész napos, aktív és élvezetes program során a résztvevők alapszinten megismerkedtek a vízitúrázás alapjaival, a VÍZI KRESZ szabályaival és a túrakenu-irányítás alapvető trükkjeivel. A nap másik felében Kertész József vízépítő mérnök előadásában minden részvevő első kézből hallgathatta azt a sehol máshol el nem érhető tudást, melyet az előadó a saját munka és élettörténetéből merítve adott át a programon résztvevőknek.

Elengedhetetlen fontosságú, hogy a víz közelében élő családok megtanulják a víz felületét járművel bejárni, mindent tudják jól, hasznosan és biztonságosan. A régmúlt vízi jártassági tanfolyamait próbáljuk meg felidézni, segíteni a családokat abban, hogy megtanulják vízről is élvezni gyönyörű hazánk vízlepte tájait…

Ezen a napon megismertük a Szigetközt, a történetét, a vízrajzát és azt is, hogy hogyan tekintsük meg a családunk, barátaink társaságában – biztonságosan!

Köszönjük a helyszínt a kisbodaki Esthajnalcsillag Kempingnek, a profi előadást Kertész Józsefnek és a támogatást Kisbodaknak.

És persze a részvételt, Nektek – SZIGETKÖZIEK❤