Hírek,  Programjaink,  Szigetköz Jártassági

Vízi jártasság a Szigetközben – május 7

Lezajlott az ház első Szigetköz Jártassági Tanfolyama, melyen a vízitúrázás és a vízi közlekedés volt a téma. Egy komoly, nemzetközi háttérrel rendelkező tematika mentén haladt a csapat, és ugyan nem sikerült teljesen a végére jutni, a tanfolyamon megjelent közel 20 természetjáró hasznos információkkal, új tudásanyaggal hagyta el a szigetközi Kisbodakot.

Délelőtt 10 órától délután 5-ig tartott az első idei Szigetköz Jártassági, amin a vízitúrázás volt a téma. A Magyar Vízitúra Klaszter által javasolt vízi jártassági tematika alapján történt . Az eseménynek természetesen a ház adott otthont, ám leginkább a kisbodaki kikötőben és persze az ágrendszerben zajlott a program.

Az alapvető vízi közlekedési szabályok elmélete után sok-sok gyakorlati tudnivalót próbált átadni az előadő (Klemencz Henrik), aki a Duna-Régió Vízituriszitikai Szövetség képviseletében vett részt a programon.

A tananyag rész volt az alapvető kötél és csomótechnikai ismeretek, vízreszállás, kormányzás, kikötés, önálló haladás túrakenuval, terepgyakorlaton egy rövid vízitúrát tett a csapat, ahol felváltva irányították a túrakenukat, melyeket Kisbodak Önkormányzata bocsájtott a rendelkezésére a tanfolyam résztvevőinek. A kikötés és kenupakolás után pedig egy kellemes “paprikás krumpli – nokedlival” várta a kenusokat.

A Szigetköz Jártassági tanfolyamok fő támogatója a Tiszta Formák Alapítvány!