Recept

Szigetközi gombócgulyás

Hozzávalók:

1dl olaj

2 fej vöröshagyma

1 paprika, 1 paradicsom

60 dkg marhacomb

Só bors, örült kömény

Pirospaprika

Babérlevél

30 dkg burgonya

Szerecsendió

1db tojás

1 kis pohár tejföl

Petrezselyem

Olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, végül a kockázott marhacombot, fűszerezzük- só, – bors, kömény, darált fokhagyma , piros paprika , babérlevél hozzáadásával

Közben külön edényben megfőzzük a burgonyát, sóval borssal szerecsendióval fűszerezzük. — egészet összedolgozzuk és gombócokat formázzunk belőle. A kézben a félig megtört húshoz adjuk a karikákra vágott zöldségeket , mikor majdnem puha a hús beletesszük a gombócokat, szép lassan felfőzzük . Majd a tejfölt elkeverjük 1 evőkanál liszttel, picit higítjuk vízzel, majd a forró leveshez öntjük- hőkiegyenlítésre ügyelve, összeforraljuk és az elkészült levest hegyes erőssel és petrezselyemmel díszítjük

Nagy Judit – Szigetköz régen és most