Recept

Szigetközi bújdosó leves

Sűrű levesre számítsatok, a tyúk és a marha kombinációja kifejezetten érdekessé teszi az ételt. Sáfránnyal érdemes még kicsit finomhangolni, nagyon kellemes ételt kaptok, de hagyjatok időt az elkészítésére… Ez nem egy villám vacsora 🙂

Hozzávalók 8 főre: 40 dkg tyúkhús, 20 dkg marhalábszár, 20 dkg sertéslapocka, 20 dkg csirkemáj,-szív, -zúza, 1 evőkanál zsír, csipetke, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 kisebb zeller, 1 fej vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, só, őrölt bors, fűszerpaprika.

Elkészítése: A zöldségeket kockára vágjuk, a paradicsomot lebőrözzük, paprikát kicsumázzuk, daraboljuk, a vöröshagymát apróra, a húsféléket közepes kockára vágjuk. Elkészítés: a hagymát zsíron lepirítjuk, hozzátesszük a hús-és belsőségkockákat, tovább pirítjuk majd a zöldségkockákkal együtt pirítjuk még néhány percig. A tűzről levéve fűszerpaprikával elkeverjük, a marhahús kivételével a többi húst és belsőségeket kiszedjük, a hagymás-paprikás marhahúst vízzel felöntve főzzük. Félfövésben beletesszük a sertéshús kockákat, zöldségeket, paradicsomot, zöldpaprikát. Fűszerezzük és tovább főzzük. Később belerakjuk a tyúkhúst és végül a belsőségeket, együttesen készre főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

Galambos Krisztina, Szigetköz régen és most csoport