Hírek,  Nálunk történt,  Vízitúra

Szigetköz AKTÍV családi nap – 2024 június 2

2024. június 2-án Kisbodakon, idén harmadjára rendezték meg a Kisbodaki AKTÍV családi napot, mely főszervezője a Szigetköz Natúrpark volt. Az esemény célja, hogy a családok számára aktív, szórakoztató és egészséges programokat biztosítson, valamint hogy népszerűsítse az AKTÍV természetjárást, és a szigetközi közösség értékeit. A rendezvény különlegességét a gazdag AKTÍV programkínálat, valamint a neves vendégek jelenléte adta.

A vízitúrákat a Kisbodaki Önkormányzat szervezte a Magyar Vízitúra Szövetséggel együttműködve, ami nagy sikert aratott. A lebonyolítást a Bejárható Utazások csapata koordinálta a HÁZ-ban

Egész nap több mint 200 fő vett részt a túrákon, melyek során a résztvevők felfedezhették a Szigetköz varázslatos vízi világát. A túrák nemcsak a sportolás élményét kínálták, hanem betekintést nyújtottak a környék gazdag természeti kincseibe is.

A rendezvény díszvendége Szőke András volt, aki személyesen is jelen volt az eseményen. Szintén elfogadta a meghívást dr. Nagy István agrárminiszter, aki fontos szerepet játszik a hazai agrárpolitika alakításában. Köszöntőbeszédeket mondtak dr. Pető Péter, a Natúrpark elnöke és a rendezvény főszervezője, dr. Nagy István Agrárminiszter, valamint Tímár Gábor, Kisbodak polgármestere. Beszédeikben kiemelték a természetvédelem és a közösségi összetartozás fontosságát, valamint az ilyen rendezvények szerepét a helyi kultúra és turizmus erősítésében.

A családi nap programjai között minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes tevékenységeket. Az AKTÍV programlehetőségek között sport- és szabadidős tevékenységek, kézműves foglalkozások és különböző bemutatók szerepeltek. A Szigetköz Szatyor vásáron helyi termelők és kézművesek kínálták portékáikat, lehetőséget adva a látogatóknak, hogy megismerjék és megvásárolják a helyi termékeket.

A Bringa Mánia Győr közel 40 kerékpárosa gurulva érkezett a helyszínre, többen az evezést is kipróbálták!

A vízitúrák bázisa a kisbodaki Vízi Kultúrház volt, ahol már előző nap készülődött a Ház profi túravezetői csapata. A több mint 10 fős csapat gondoskodott arról, hogy minden a helyén legyen, a 7 induló túra során mindenki számára a megfelelő és biztonságos felszerelés jusson, a kiegészítő programok, mint az elektromos motorcsónakázás (külön köszönet illeti meg Pintér István kisbodaki gátőrt, aki személyesen vezette a csónakot és mesélt a Szigetközről. Ő igazán hiteles forrás!) rendben fussanak, mindenki biztonságban érezze magát a vízitúrán. Természetesen ez nem volt probléma a mindent is megélt vízitúrás társaságnak.

Viator Mundi családi csónakokkal és túrakenukkal túrázott a csapat, kicsik és nagyok egyaránt kedvelték a rövidebb és hosszabb túrákat, melyeket a túravezetői csapat biztosított. A vízitúrázó létszám a nap végére valahol 200 fő felett állt meg, annak ellenére, hogy nem jósoltak szép időt, többen vettek részt az eseményen, mint ahányan regisztráltak.

A szigetköz legtapasztaltabb SUP os csapata a SUP bérlés Szigetköz is felvonult a SUP-jaival (és köszönjük a profi fotókat!), bárki kipróbálhatta a SUPozás szépségeit!

A teljes rendezvényen közel 1000 vendég vett részt, akik nagyszerűen érezték magukat a változatos programoknak és a kiváló szervezésnek köszönhetően. A résztvevők pozitív visszajelzései is azt mutatják, hogy a 3. AKTÍV családi nap sikeresen hozzájárult a közösségi élet fellendítéséhez, és egyúttal felhívta a figyelmet a természetvédelem fontosságára is.

Összegzésként elmondható, hogy a 3. AKTÍV családi nap nemcsak szórakoztató és hasznos programokat kínált, hanem erősítette a közösségi összetartozást és a helyi identitástudatot is. A rendezvény szervezői és résztvevői egyaránt elégedetten zárták a napot, és már most várják a következő évi eseményt, amely remélhetőleg hasonló sikereket hoz majd.

Köszönjük a Natúrparknak a szervezést, a GÁTŐRHÁZ csapatának az emberfeletti munkát és minden vízitúrázónak, aki eljött és megtisztelt minket a jelenlétével.

Az eseményt az Aktív Magyarország támogatta.