Hírek,  Nálunk történt,  Projektjeink

Megtépázott Kincsünk a Duna – filmbemutató

Egy hiánypótló mű, megfilmesített tananyag könnyen emészthető formában, a Szigetköz, de talán hazánk legnagyobb természeti katasztrófájáról a Duna eltereléséről.

Megtépázott Kincsünk a Duna

Megtekinthető az alábbi linken:

  1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=SMlXiyKYIYg
  2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=Shv_8rRrK8c&t=810s

Teltház előtt, nagy sikerrel debütált “Megtépázott kincsünk, a Duna” című kisfilmünk. A közönség soraiban a számos helyi érdeklődő mellett a környező települések polgármesterei, a vízügy szakemberei, győri, mosonmagyaróvári, környékbeli érdeklődők is helyet foglaltak. Az alkotó Szigetköz TV munkatársait és a film “főszereplőjét, Kertész József vízügyi szakértőt többször is nagy tapssal jutalmazta a közönség.


Kifejezetten értékesnek, jól felhasználhatónak minősítették a filmet a résztvevő középiskolai tanárok. Talán ez a legfontosabb, hisz a mű edukációs céllal készült, leginkább a középiskolás korosztály számára. Már most több megyei intézménytől kaptunk visszajelzést: beillesztik programjukba oktatófilmünket.

A kisfilm születésének körülményeit Klemencz Henrik, a Magyar Vízitúra Szövetség elnőke hangulatos előadásában ismerhették meg az érdeklődők.

A filmet a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal együttműködve készítettük el. Ígéretünkhöz híven – most közkinccsé is tesszük! 🙂

Az alkotás hangsúlyos eleme a szigetközi vízpótló rendszer, ami ma már – természeti környezet kategóriában – megyerikum! Az erről szóló oklevelet Dr. Pető Péter, a megyei értéktár bizottság elnöke a Víz világnapja alkalmából adta át Sütheő Lászlónak, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesének.

A résztvevők Pető Péter előadása nyomán megismerkedhettek tájegységünk, a Szigetköz értékeivel. Kiemelte, hogy a települések sorában Kisbodak büszkélkedhet a legtöbb regisztrált értékkel! 😊