Hírek,  Szigetköz Jártassági

Szigetköz Jártassági Tanfolyam II – a vízitúra komolyabban

A Kisbodaki Vízi Kultúrház és a DR-VTSZ szervezésében folytatjuk a Szigetköz Jártassági Tanfolyam vízitúrás eseménysorozatát, egy nagyszerű előadással egybekötve, melynek vezetője Kertész József vízépítő mérnök, a témája pedig a Szigetközi Mellékágrendszer és a Duna elterelése.

Helyszín: Ásványráró, Part Camping

Időpont: 2020 június 25 (Szent-Kristóf napja) – MEGTELT

A program: találkozó 14:00 (a nagy meleg miatt délután indulunk), egy érdekfeszítő előadást hallhatunk Kertész Józseftől, aki az ágrendszerről és a Duna-eltereléséről fog nekünk első kézből történeteket mesélni, 15:00 környékén hajókba szállunk és evezünk egyet az ásványrárói mellékágrendszerben. A visszaérkezés előreláthatóan 18:00 környéke. A kempingben van lehetőség hideg italt vagy meleg ételt fogyasztani, aki ezt szeretné.

A Szigetköz Jártassági Tanfolyamok közös jellemzője, hogy minden alkalommal van valamilyen “elmélet”, azaz beszélgetés valamilyen Szigetközt érintő témáról és van természetjárás is az esemény során…Ezen az alkalmon Kertész József vízépítő mérnök meséli el, hogy szakmai és emberi szemmel miként élte meg a Duna elterelését

Hozzatok magatokkal vízitúrás ruházatot, törülközőt, ha fürdenénk, vizet, szendvicset, csokit.

Jelentkezés és részletek: [email protected]

A program önköltséges, a kenuk és a csónak bérleti díját kell kifizetni, ez kb. 1000 Ft/fő (attól függően hány személy ül a kenukban)

A programon van lehetőség Viator Mundi családi csónakkal is evezni, a beosztást a helyszínen fogjuk kitalálni!

Viator Mundi családi csónak - nagy és biztonságos