Korábbi Események

A Szigetköz őszi madarai

Ezen a természetjáró és ismeretterjesztő napon mindent megtudhatsz a Szigetköz madarairól, Nagy Kornél zseniális előadásában!Részletek:10:00-kor találkozunk Kisbodakon, a Vízi Kultúrházban. Ott szabadtéren, piknik jelleggel hallgathatjátok és láthatjátok Kornél mesteri előadását a madarakról, kb 12:00-ig. Utána kis ebédszünet és séta az erdőben, gyakorlatban is megtapasztalni a madarakat!A program vége: kb. 14:00CSALÁDI PROGRAM, GYEREKEKET IS VÁRUNK!Hozzatok: szendvicset, csokit, plédet, kényelmes túrafelszerelést, fényképezőt!Jelentkezés csak e-mailben: [email protected]ó: 06205150911

Szigetköz Jártassági Tanfolyam – evezés gyakorlás a Zátonyi-Dunán

OKTATÁS, VÍZITÚRA, TÚRAKENU, SZIGETKÖZ...Családi program! A békés, kezdőknek való Zátonyi-Dunára hívunk Benneteket július 28-án, csütörtökön 10:00 és 16:00 között a Kisbodaki Vízi Kultúrház - SZIGETKÖZ JÁRTASSÁGI tanfolyam keretében. Jelentkezés: [email protected] - 06HÚSZ5150911 A program önköltséges, a résztvevők (max. 10 fő) a Zátonyi-Dunán gyakorlohatják, oktató segítségével a túrakenuzás technikáját. A cél: a résztvevők 2-3-4 személyes kenukkal, magabiztosan, önállóan tudják a kenut irányítani, a víz adta nehézségeket közösen megoldani. Találkozó: 09:00, Kisbodak, Esthajnalcsillag Kemping. Innen közösen megyünk a Zátonyi-Duna püski kikötőjébe. Visszaérkezés, kb 15:00. Hozzatok magatokkal: vizet, csokit, szendvicset, nap és eső elleni védelmet, túrafelszerelést, szandált vagy papucsot. A vízitúrás eszközöket biztosítjuk! A fordulónál üdítő és szendvics vásárlási lehetőség van! A program nyílt, mindenkit sok szeretettel várunk, de a résztvevők létszáma koráltozott!

Bevezető a vadon termő gyógynövényekhez. Előadás, vezetett séta

Gyógynövény ismertető előadásra és gyógynövényeket felismerő sétára hívunk minden természet iránt érdeklődőt Kisbodakra, a Vízi Kultúrházba. Előadó és a gyógynövényes sétát vezeti Kocsis Julianna fitoterapeuta"Ahhoz, hogy ezeket a növényeket biztonsággal fel tudjuk használni meg kell ismerni, hol élnek, hogy néznek ki, melyik részét fogyasztjuk és sok más kérdés van ezzel kapcsolatban.Ebbe a titkos, vadnövényes világba kalauzollak el, sok-sok információval."Részletek: Találkozó:10:00, Kisbodak, Vízi Kultúrház10:30- ismertető előadás a gyógynövényekről interaktív stílusban. Az ismertető után, bejárjuk a környező terepet és megnézzük milyen vadon élő gyógynövényeket találunk. FŐ AZ EGÉSZSÉG!A túra végén vendégeink vagytok egy MAKROBIOTIKUS különleges bográcsos ebédre - de ez legyen meglepetés.Részletek hamarosan a weboldalunkon, de jelentkezni tudtok a [email protected] címen!Maximum létszám 25 fő!